به گزارش روابط عمومی به نقل از پایگاه خبری ترابران، بر اساس آمار منتشره گمرک جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، مجموع ورودی و خروجی روزانه کامیونها در مرزهای ایران ۱۱ هزار و ۱۵۳ دستگاه کامیون است. از این میزان، در آن روز حدود ۶ هزار و ۴۲۲ دستگاه کامیون از گمرکات ایران خارج و ۴ هزار و ۸۱۰ دستگاه کامیون به کشور وارد شده است.
آنچه از این آمار یک روزه ۲۵ گمرک کشور مستفاد میشود، پردترددترین و خلوتترین گمرک کشور است. به این صورت، در آن روز، گمرک پرویزخان با تردد ۱۸۶۳ دستگاه کامیون شلوغترین پرترددترین گمرک کشور شد. پس از آن، به ترتیب، گمرک دوغارون با تردد ۱۱۴۶ دستگاه در رتبه دوم، گمرک تمرچین با ۱۰۴۰ دستگاه در رتبه سوم، گمرک باشماق با تردد ۸۸۴ دستگاه در رتبه چهارم و گمرک ماهیرود با ترد ۸۶۲ دستگاه در رتبه پنجم پردترددترین گمرکات کشور قرار گرفت.
علاوه بر آن، با نگاهی به آمار گمرکات مختلف استانها، ثابت میشود که در استان آذربایجان شرقی، بیشترین کامیونهای ورودی از گمرک مغزی به گمرک نوردوز یعنی ۱۷۰ دستگاه کامیون بوده است. همچنین بیشترین کامیون خروجی در این استان با ۲۱۵ عدد از گمرک جلفا بوده است. گفتنی است در نوردوز، مجموع کامیونهای در انتظار خروج ۳۳۳ عدد بوده است.
در استان آذربایجان غربی، بیشترین تعداد کامیون ورودی از حاج عمران با ۵۲۶ عدد است. همچنین بیشترین مجموع خروجی با ۵۱۴ کامیون، متعلق به گمرک تمرچین است.
بعد از تمرچین، گمرک بازرگان بیشترین ورودی و خروجی را داشته که مجموع کامیون ورودی از گوربلاغ، ۳۶۸ دستگاه و مجموع کامیون خروجی از بازرگان، ۲۱۴ دستگاه بوده است.
در استان خراسان رضوی بیشترین تعداد ورودی و خروجی، مرتبط به گمرک دوغارون با ۵۹۰ کامیون ورودی از اسلام قلعه، و ۵۵۶ کامیون خروجی از این گمرک بوده است.
در استان خراسان جنوبی در گمرک ماهیرود، ۹۶ دستگاه در محوطه در پایانه ثبت شده و ۵۱۵ دستگاه در منطقه ویژه اقتصادی حضور داشتند.
در استان سیستان و بلوچستان، بیشترین تردد در گمرک میرجاوه است که ۲۲۸ کامیون از تفتان وارد شده و ۲۵۷ کامیون نیز خارج شده است. گفتنی است از کل تعداد ۳۰۳۳ کامیون، تعداد ۱۲۰۰ کامیون در صف آنلاین و مقدار ۱۸۳۳ کامیون به صورت فیزیکی در تیر پارک موجود است.
در استان کرمانشاه، در گمرک پرویزخان، ۷۳۹ کامیون وارد شده و ۱۱۲۴ کامیون خارج شده است.
گفتنی است مرز پرویزخان یک مرز ۲۴ ساعته بوده که عمده فعالیت آن صادرات کالا به اقلیم کردستان عراق و ترانزیت مواد نفتی وارد شده از عراق از مرز پرویزخان به بنادر جنوب کشور است.
با توجه به اینکه یک گذرگاه مرزی با محدودیت تردد وجود دارد، ورود تانکرهای سوخت پس از اتمام صادرات انجام شده و عمدتاً از ابتدای عصر و شب تا صبح است که تشریفات گمرکی مربوطه در روز کاری بعد انجام میگیرد که این تعداد در محدوده گمرکی و سایتهای مخارج باقی میمانند.
در خوزستان، در گمرک شلمچه ۱۹۲ کامیون از شلمچه عراق وارد شده و ۱۹۲ کامیون هم از این گمرک خارج شده است. معمولاً آمار ورودی و خروجی کامیونها در محوطههای تخلیه و بارگیری گمرکات شلمچه و چذابه تمام تردد کامیونها در فعالیت روزانه اقتصادی است و کامیونی در محوطههای مذکور متوقف نمیشود.