در ابتدای جلسه ، انجمن گلستان به اهمیت نشست دبیرخانه اشاره و رفع مشکلات ترانزیت جهت حفظ رقابت در بازار منطقه را چالشی بزرگ توصیف کرد. در استان گلستان ۸۴ شرکت داخلی، ۱۷ شرکت حمل و نقل بین المللی فعالیت دارند. شرکتهای این استان با ۱۷ کشور منطقه و فرامنطقه عملیات حمل و نقل بین المللی را انجام میدهند. در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۵۰۰۰ تردد ترانزیت، ۲۳۰۰۰ تردد در حوزه صادرات ، ۲۰۰۰ سفر واردات و ۳۴۰۰۰ رکورد تردد از پایانه مرزی اینچه برون صورت گرفته، این استان دارای ۹۰۰۰ ناوگان و ۱۴۰۰۰ راننده بین المللی با کارت هوشمند فعال می باشد . به گزارش انجمن گلستان، صادرات و ترانزیت کالا از استان مذکور از سقف ۷ میلیون تن فراتر رفته است.
کلیه حاضرین در جلسه بر این باور بودند که دبیرخانه نتوانسته به شکل قابل قبول و مورد انتظار شکل بگیرد و ضروریست با سرمایه گذاری مشترک ، دبیرخانه هر چه سریعتر فعالیت خود را آغاز کند.
در این نشست اعضاء مصوب نمودند که آقایان پل مه، قره باش، قلی زاده، عددیان و باراندوزی ظرف دو هفته درخصوص چگونگی ادامه روند دبیرخانه گزارشی را تهیه تا در ارتباط با آینده دبیرخانه تصیمگیری نهایی اتخاذ شود.
رئیس انجمن اردبیل در مورد تغییر پلاک ترانزیت و اعمال رویه اخیر کانون جهانگردی عنوان کرد: این رویه مغایر با مقررات است و اساساً متصدی و متولی پلاک ترانزیت کانون جهانگردی نمیباشد لذا رسیدگی مشترک به این موضوع می بایست صورت پذیرد.
نماینده انجمن سیستان و بلوچستان ضمن دعوت اعضا به نشست آینده دبیرخانه مشترک در زاهدان اعلام داشت: همایشی در مهرماه سال جاری در سطح ملی و بین المللی برگزار خواهد شد که حضور سایر دست اندرکاران در این همایش را پر اهمیت برشمرد. در خصوص مشکلات ورود به داخل خاک پاکستان نیز توصیه نمودند، ضروریست مراتب کماکان پیگیری تا تسهیلات لازم جهت ترانزیت و صادرات به شهرهای مختلف فراهم شود.