به گزارش روابط عمومی به نقل از ترابر نیوز، رضا میرهادی حمایت دولت از بخش خصوصی را عامل موفقیت شرکت های حمل و نقلی دانست و افزود: صنعت حمل و نقل و لجستیک، مرهون تلاش های بخش خصوصی فعال در این حوزه می باشد. در صورت حمایت سازمانهای ذیربط و ایجاد تغییرات اساسی در مقرارت مالیات، بیمه و گمرک، مسیر پیشرفت این صنعت تسریع می شود.
رییس هیأت مدیره شرکت حمل و نقل بین المللی پارت نیک، نقش حوزه ی حمل و نقل بر افزایش درآمد در کشور را پررنگ دانست و افزود: حمل و نقل می تواند با استفاده از امکانات جغرافیایی ایران، منشأ درآمد و بالا بردن سطح تولید ناخالص کشور گردد. در این خصوص طرح های عملیاتی از طرف متخصصین و دست اندرکاران این صنعت، به دولت و سازمان های ذیربط ارایه گردیده که متأسفانه بدلیل عدم اهمیت به بخش های خصوصی در این حوزه، پیشرفتی حاصل نشده و عملاً فرصت های بسیاری از این صنعت گرفته شده است .
وی نوسانات ارزی را مانعی برای رشد حمل و نقل و لجستیک، دانست و گفت: ثبات در هزینه حمل دریایی، جاده ای، هوایی و ریلی، باعث ثبات در فعالیت های اقتصادی دیگر همانند تولید، واردات، صادرات و ترانزیت کالا از مسیر ایران خواهد شد. متأسفانه عدم ثبات ارزی باعث عدم رشد و حتی رکود در فعالیت های فوق و صنعت حمل و نقل و لجستیک می شود.
میرهادی تعاملات با کشورهای مختلف با توجه به تحریم های موجود را دشوار دانست و گفت: بدلیل تحریم ها، عدم امکان پرداخت و دریافت ارز از طریق سیستم بانکی، وجود ندارد؛ لذا نیاز به استفاده از عوامل واسطه همانند دلال ها، واسطه ها و صرافان باعث غیراقتصادی شدن این صنعت شده و اثرات ان به سایر فعالیت های اقتصادی و تجاری ایران منتقل می شود.
وی تشریفات زائد اداری را از جمله عوامل ماندگاری کالا در بنادر دانست و افزود: ازجمله دلایل ماندگاری کالا در بنادر و مبادی ایران، مقررات و دستورالعمل های مختلف و گاهاً متناقض توسط سازمان های مختلف درگیر بویژه گمرکات کشور، سیستم انتقال ارز برای واردات و صادرات بدلیل عدم امکان استفاده از سیستم های بانکی و مقررات متحد الشکل اعتبار اسنادی وعدم ترخیص به موقع مرسوله در بنادر ایران توسط فرستندگان خارجی به طرفیت گیرندگان خارجی و بالعکس، می باشد .
رییس هیأت مدیره شرکت حمل و نقل بین المللی پارت نیک، با اشاره به لزوم یکپارچه سازی صنعت حمل و نقل و لجستیک، گفت: لزوم داشتن یک وزارت خانه واحد برای صنف حمل و نقل و ترابری، بیش از هر زمان دیگر احساس می گردد، تا تصمیمات، مقررات و مصوبات واحد در این حوزه، اخذ شود. بدین وسیله بتوانیم شاهد انسجام یکپارچه در بخش نرم افزاری و سخت افزاری در این حوزه باشیم.