به گزارش روابط عمومی انجمن ایران، پیرو امضا توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه ، میرفتحعلی سید زنوزی رئیس هیئت مدیره انجمن ایران طی نامه ای به رئیس جمهور امضای این توافقنامه را گامی بلند در ارتقاء سطح روابط تجارت خارجی قلمداد نمود و توافقات صورت گرفته در حوزه تجارت ، حمل ونقل و ترانزیت را برای بخش خصوصی امیدوار کننده دانست. رئیس هیئت مدیره انجمن در خصوص مفاد ۲۱ و ۲۵ این معاهده پیشنهاداتی را مطرح نموده که متن نامه به شرح ذیل می باشد:
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر پزشکیان
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام
احتراماً، توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه که در جریان سفر حضرتعالی به روسیه از سوی رؤسای جمهور دو کشور به امضا رسید گامی بلند در ارتقاء سطح روابط تجارت خارجی قلمداد میگردد و توافقات صورت گرفته در حوزه تجارت، حمل و نقل و ترانزیت میتواند برای بخش خصوصی امیدوارکننده باشد.
در ارتباط با مفاد ۲۱ و ۲۵ معاهده موارد ذیل پیشنهاد می گردد:
۱- تواناییهای اعلام شده در بند ۱ ماده ۲۱ در ظرفیت بخش خصوصی شناسایی گردد.
۲- ایجاد زیرساختار و زمینه های تبادل الکترونیکی اطلاعات جهت ارائه خدمات تک پنجره ای بشکلی که تضمین کننده تسهیل در فرآیندهای حمل و نقل و گمرکی باشد، مورد توجه قرار گیرد.
۳- همکاری در زمینه حمل و نقل ترکیبی، نیازمند اصلاح توافقنامه های حمل و نقلی و گمرکی موجود میباشد.
۴- ایجاد کنسرسیوم مشترک حمل و نقل ترکیبی توسط بخش خصوصی
۵- تقویت کریدور شمال جنوب از طریق رویه حمل و نقل ترکیبی از بنادر شمالی کشور به بنادر فدراسیون روسیه “ماخاچکالا – آستارخان”
۶- تقویت ترانزیت حمل و نقل ترکیبی از طریق دریای خزر و بنادر روسیه بویژه دریای سیاه
۷- ایجاد تسهیلات تردد مرزی برای ناوگان یکدیگر در مرزهای مشترک دو کشور و مرزهای با کشورهای همسایه
۸- همکاری متقابل در کنوانسیون AETR، eCMR TIR، ADR و همچنین حمایت در عضویت ایران در سازمان های مهم بینالمللی ECMT و ITF
۹- حمایت و ایجاد بسترهای لازم جهت همکاری انجمن شرکت حمل و نقل بین المللی ایران با انجمن شرکتهای حمل و نقلی فدراسیون روسیه آسماپ به منظور توسعه همکاریهای حمل و نقلی و ترانزیتی
۱۰- همکاری گمرک ج.ا.ایران و گمرک روسیه در اجرای پروژه تک پنجرهای “یک سند یک راه” که قابل الگوبرداری توسط کشورهای حوزه اوراسیا باشد و بخش خصوصی به ویژه انجمنهای حمل و نقل در طراحی آن مشارکت نمایند.
۱۱- پیشنهاد میشود در صورت صلاحدید، گمرک و وزارت راه روسیه بعنوان عضو ناظر در کمیته های مربوطه به سازمان اکو بپیوندند.
۱۲- ایجاد هاب های تخلیه، بارگیری و ارائه خدمات لجستیکی با سرمایه گذاری مشترک دوجانبه و چندجانبه بخش خصوصی و مؤسسات مالی در بنادر استراتژیک مسیرهای ترانزیتی
۱۳- تشکیل کمیته حکمیت و حل اختلاف تجاری و حمل و نقلی توسط بخش خصوصی
با تشکر
میرفتحعلی سید زنوزی
رئیس هیئت مدیره